Brzo i bez pečenja: Fantastična torta s Plazmom za sve prilike

Ovo je tako jednostavno za napraviti, a spoj Plazma keksa i drugih sastojaka čine ovu tortu veoma ukusnom i idealnom za sve prilike. Prijatno!

 

Sastojci:

 

250 grama putera,175 grama šećera u prahu,250 grama mljevenih oraha,100 grama mljevenih badema,300 grama mljevene Plazme,200 ml gaziranog soka od narandže,150 grama čokolade za kuvanje,9 komada Plazma keksa,jedna kesica šlag kreme + 125 ml mlijeka.

Priprema:

 

U sud stavite puter i šećer u prahu. Mikserom umutite pa dodajte polovinu istopljene čokolade. Sve zajedno ponovo iziješajte mikserom. Nakon toga dodajte mljevene orahe, bademe, Plazmu i sok. Umutite da se smjesa ujednači pa podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte ostatak otopljene čokolade i promiješajte.

 

Duguljasti kalup, dužine od 30 cm, obložite papirom za pečenje ili streč folijom. Sipajte prvo svjetliju smjesu pa preko složite Plazmu u komadu koju ste umočili u sok ili mlijeko.

 

Preko Plazme rasporedite drugu polovinu smjese. Prebacite u frižider da se ohladi i stegne ili u zamrzivač na sat vremena. Izvadite iz kalupa, skinite papir i ukrasite šlagom po želji.

 

Napomena: Keks u komadu i nije potrebno da stavite ako nemate ili nećete, ali ljepše izgleda s njim. Da bi se brže opustio, umočite ga u toplo mlijeko ili sok.

 

Izvor:http://www.minjina-kuhinjica.com/

Author: admin