ODBIO je hemoterapiju i pomoću ovog JEDNOSTAVNOG recepta doživio 102 godine

Priča koju vam donosimo oduševila je svakoga ko ju je tokom ovih godina čuo. Rak je jedna od najtežih bolesti za izliječenje, a opet toliko je mnogo primjera izliječenja jednostavnim korigovanjem ishrane i načina života.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Kada su liječnici Stamatisu Moraitisu, grčkom ratnom veteranu, 1976. godine dijagnostikovali neizliječivi rak pluća, on se pomirio s time da će umrijeti.

Devet različitih liječnika reklo mu je kako mu je ostalo šest mjeseci života s tim da bi trebao odmah krenuti na agresivan tretman hemoterapijom. Kako se nije želio liječiti tim opasnim tretmanom, istu je odbio i vratio se u rodnu Icariju u Grčkoj.

U samom početku, bio je u depresiji pa je dane boravio u krevetu. a njegova supruga i majka, brinule su o njemu. Jednog dana, povratila mu se vjera i želja za životom. Nedjeljom ujutro penjao se na brdo na kojem se nalazi grčka pravoslavna crkva u kojoj je njegov djed bio sveštenik.

Počeli su ga obilaziti njegovi prijatelji, kada su saznali da se vratio u rodni kraj i svaki dan bi s njima pričao satima. Narednih mjeseci iz nekog razloga, počeo je osjećati snagu. Jednog dana, odlučio je posaditi svoj vrt. Nije očekivao da će doživjeti plodove tog vrta, ali je to bio dobar razlog da uživa na suncu i svježem zraku, pored mora.

Prošlo je šest mjeseci, ali Moraitis nije umro. Umjesto smrti, pobrao je svoje povrće, očistio je vinograd, budio se rano i po cijele dane provodio vani, na zraku. Sam sebi je pravio ručak sa povrćem iz svoga vrta.

Godine su prolazile, a on je bio sve zdraviji, tako se osjećao. Nadogradio je svoju kuću s još nekoliko soba, a godišnje je proizvodio i do 1500 litara svog, domaćeg vina.

Nakon 30 godina takvog života doživio je 97 godina kada je shvatio da nije umro i odlučio je posjetiti liječnike sa svojim nalazima kako bi provjerio što se dogodilo. Kada se vratio do liječnika koji su mu rekli kako ima samo 6 mjeseci, zanimljivo je kako su svi do jednoga bili mrtvi. Sve ih je nadživio.

I to tako da nikada nije otišao na hemoterapiju koja mu je trebala malo produžiti život. Moraitis je umro kada je imao nevjerovatnih 102 godine, sretan i zdrav. Umro je od starosti, a rak koji se spominjao, više nije postojao.

Što se dogodilo?

Ljudi moraju znati da bolestan čovjek ne treba toliko medicinu koliko treba vjeru, volju i vraćanje prirodi. Za zdravlje je potrebna regeneracija tijela i duha. Mjesto u koje se vratio, Icarija, grčko je ostrvo poznato po zdravoj hrani.

Djevičansko maslinovo ulje, rikola, švicarska blitva, leća, integralni hljeb, zatim začini poput origana, peršina i vlasca odlične su namirnice koje se tamo koriste svakodnevno. Također tamo se crveno meso skoro i ne jede.

Posebnost života u Icariji koja liječi sve bolesti je u tome što se nikome ne žuri živjeti. Sve što jedu i piju sami proizvode u svome vrtu. Puno pješače i po 20 km na dan, a poslijepodne cijelo selo odmara. Puno se smiju i druže kao porodice i kao prijatelji.

Recept za izliječenje na temelju života u Icariji

– Mediteranska dijeta. Mnogo, po mogućnosti sirovog i domaćeg povrća. Izbaciti meso u potpunosti ili ga ograničiti na jedan obrok na dvije sedmice. Domaće maslinovo ulje, sjemenke, žitarice, domaći integralni hljeb, domaće voće i povrće.

– Mnogo čaja. Čaj ima diuretička svojstva i ima mogućnost istjerati sve otrove iz tijela, ako je domaći naravno.

– Odmor. Odmarajte ako ste umorni. Ne prisiljavajte svoj organizam na život uz malo sna, a uz san se također smanjuje i hormon stresa.

Budite aktivni u prirodi. Šećite, upijajte sunce i more ili zelenilo, šumu, travke. Radite, gradite, sadite. Osjećajte se korisno.

– Ne jurite sa životom i oslobodite se strahova i stresa. Družite se s prijateljima, s porodicom, puno se smijte i ne očekujte od života ništa. Jednostavno se prepustite ljepoti života. Ukoliko je moguće preselite se u na selo, u prirodu, u mjesto bez otrova u zraku. U mjesto gdje vas niko neće tjerati ili prisiljavati na bilo što.